e
Banner

Etiketler: hayati yazıcı



Ekonominin merkezi yine Asya olacak



'İpek Yolu' konulu uluslararası bir forumun açılışında konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 'Gelecekte ekonominin merkezi yine Asya olacak' dedi





Gümrüklerde kolay ve güvenli ticaret yeniden şekillendi!



Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Personel Kıyafeti tanıtımında konuşan Yazıcı, ''Gümrük personelimizin kıyafetinde yaptığımız yenilik, gümrüklerde değişimin simgesel parçası'' dedi.





Yazıcı: 'Geri adım atmak ileriye gitmek değil'


Yayın: 06-12-2012
Kategori: Ekonomi Gündemi

Bakan Yazıcı, bankaların faiz dışı gelirlerine ilişkin, ''31 kalemin tamamen kalkacağı yönünde bir beklenti oluşuyor, bu yanlış. Burada kriterlerimizi ortaya koyuyoruz'' dedi.





Bakan Yazıcı'dan esnafa müjde



Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, kredi kefalet kooperatiflerince kullandırılan kredilerin faizlerinin yüzde 50'sinin karşılanması amacıyla 2013 yılı bütçesine 513 milyon liralık rekor bir kaynak tahsisinin öngörüldüğünü ifade ederek, 'Böylece küçük işletmelerin 2013 yılında kullanabileceği toplam kredi hacmi rekor bir seviyeye ulaşarak 10,3 milyar liraya çıkacak' dedi.





Yazıcı: Ro-Ro seferleri ticareti geliştirecek



Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ''Kapılardan doğrudan doğruya Suriye halkına, ya da Suriye üzerinden transit olarak körfez ülkelerine gerçekleştirdiğimiz ticari aktivitenin alternatifini oluşturmaya çalıştık. O alternatif güzergahlardan bir tanesi İskenderun Limanı'dır, diğeri de Mersin'' dedi.





Bakan Yazıcı Cilvegöz Sınır Kapısında!



Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Cilvegözü sınır Kapısı'nda incelemede bulunarak, "Beklentimiz, Suriye'de yaşanan iç kargaşanın da sona ermesiyle büyük ölçüde ticari aktivitenin artacağı yönündedir" dedi.





İpek Yolu’ndaki psikolojik duvarlar yıkılıyor​


Yayın: 15-12-2012
Kategori: Demiryolu

İpek Yolu’nun, dünyanın en uzun ve eski ticaret yollarından biri olduğunu belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, güzergahın canlandırılması projesi kapsamında gümrüklerin de yenilendiğini aktardı. Bakan Yazıcı, “İpek Yolu bölgesinde uluslararası ticaretin daha hızlı, kolay, güvenli ve tercih edilebilir hale getirilmesini amaçlıyoruz. Bu proje, İpek Yolu ülkeleri arasında belli dönemlerde psikolojik olarak inşa edilen duvarları kaldırma projesidir. İpek Yolu ülkeleri bir zincirin halkaları gibidir” dedi.





Yazıcı: Banka ücretleri sömürür gibi!


Yayın: 20-12-2012
Kategori: Ekonomi Gündemi
Etiketler: hayati yazıcı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Borçlar Kanunu'nda eş rızası ve Tüketicinin Korunması Kanunu'nun hazırlıklarından bahsetti. Bankaların aldıkları ücretlere de değinen Yazıcı 'Sömürür gibi' benzetmesi yaptı





Yazıcı’dan 'Yetkilendirilmiş Yükümlü Uygulaması' açıklaması



Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yetkilendirilmiş yükümlü uygulamasını 1 Ocak 2013'ten itibaren başlatacaklarını bunun alt başlıklarının ise izinli gönderici ve ihracatta yerinde gümrükleme gibi faaliyetler olduğunu söyledi.





Yazıcı: Kaçakçılara asıl darbeyi bu yasa vuracak



Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, uzun zamandır üzerinde çalıştıkları Gümrük Kanunu, Kaçakçılık Kanunu tasarısının yasalaşması halinde özellikle akaryakıt kaçakçılığı ile ilgili daha etkin bir mücadelemiz sonuç verici hale gelecek'' dedi.